Koristeći ove web stranice ili/i naše usluge, suglasni ste sa obradom osobnih podataka na način opisan ovom policom privatnosti.

SADRŽAJ

 1. Pojmovi korišetni u polici
 2. Principi zaštite podataka
 3. Prava subjekta obrade
 4. Podaci koje prikupljamo
 5. Kako koristimo osobne podatke
 6. Tko još ima pristup vašim osobnim podacima
 7. Kako štitimo vaše podatke
 8. Kolačić (eng. cookies)i i ostale tehnologije
 9. Kontakt

POJMOVI

Osobni podaci – bilo koji podaci vezani za osobu po kojima se ista može identificirati.
Obrada – aktivnost ili skup aktivnosti koja se provodi nad osobnim podacima ili skupu osobnih podataka.
Subjekt obrade – osoba čiji se osobni podaci obrađuju.
Djete– osoba mlađa od 16 godina.
Mi  – Siltex

PRINCIPI ZAŠTITE PODATAKA

Obavezujemo se sljediti sljedeće principe zaštite podataka:

 • Obrada je zakonita, pošteno, transparentno. Naše djelatnosti obrade imaju zakonske osnove. Uvijek razmotrimo vaša prava prije obrade osobnih podataka. Na zahtjev, mi ćemo vam pružiti informacije o obradi.
 • Obrada je ograničena na svrhu. Naše aktivnosti obrade odgovaraju svrsi za koju su prikupljeni osobni podaci.
 • Obrada se obavlja s minimalnim podacima. Prikupljamo i obrađujemo minimalnu količinu osobnih podataka potrebnih za bilo koju svrhu.
 • Obrada je ograničena vremenskim razdobljem. Nećemo spremati vaše osobne podatke duže nego što je potrebno.
 • Učinit ćemo sve kako bi se osigurala točnost podataka.
 • Učinit ćemo sve kako bi osigurali integritet i povjerljivost podataka.

PRAVA SUBJEKTA OBRADE

Subjekt obrade ima:

 1. Pravo na informaciju – što znači da morate znati da li se Vaši osobni podaci obrađuju; koji se podaci prikupljaju, odakle se dobiva i zašto i od koga obrađuje.
 2. Pravo na pristup – što znači da imate pravo pristupa podacima prikupljenim od vas. Ovo uključuje pravo vašeg traženja i dobivanja kopije prikupljenih osobnih podataka.
 3. Pravo na ispravak– što znači da imate pravo zatražiti ispravak ili brisanje vaših osobnih podataka koji su netočni ili nepotpuni.
 4. Pravo na brisanje – što znači da u određenim okolnostima možete zatražiti brisanje vaših osobnih podataka iz naše evidencije.
 5. Pravo na ograničenu obradu – znači gdje se primjenjuju određeni uvjeti, imate pravo ograničiti obradu vaših osobnih podataka.
 6. Pravo prigovora na obradu podataka – što znači da u određenim slučajevima imate pravo prigovora na obradu vaših osobnih podataka, na primjer u slučaju izravnog marketinga.
 7. Pravo prigovora na automatiziranu obradu – što znači da imate pravo prigovora automatiziranoj obradi, uključujući profiliranje; i da ne podliježete odlukama koje se temelje isključivo na automatiziranoj obradi.
 8. Pravo na prijenos osobnih podataka – imate pravo dobiti svoje osobne podatke u obliku koji se može čitati strojem ili ako je to izvedivo, kao izravni prijenos s jednog procesora na drugi.
 9. Pravo na žalbu – u slučaju da odbijamo vaš zahtjev prema pravima pristupa, mi ćemo vam dati razlog zašto. Ako niste zadovoljni načinom na koji je vaš zahtjev riješen, kontaktirajte nas.
 10. Pravo na pomoć nadzorne agencije – što znači da imate pravo na pomoć nadzornog tijela i pravo na druge pravne lijekove kao što su traženje štete.
 11. Pravo na povlačenje pristanka – imate pravo na povlačenje svakog pristanka na obradu osobnih podataka.

PODACI KOJE PRIKUPLJAMO

Informacije koje ste nam dali
To može biti vaša adresa e-pošte, ime, adresa za naplatu, kućna adresa i sl. – uglavnom informacije potrebne za isporuku proizvoda ili usluge ili za poboljšanje vašeg korisničkog iskustva s nama. Spremamo podatke koje nam pošaljete kako biste mogli komentirati ili obavljati druge aktivnosti na web stranici. Ove informacije uključuju, na primjer, svoje ime i adresu e-pošte.

Automatski prikupljene informacije o vama
To uključuje informacije koje automatski pohranjuju kolačići i drugi alati za sesije. Na primjer, informacije o košarici, vašoj IP adresi, povijesti kupovine (ako postoji) itd. Ti se podaci koriste za poboljšanje vašeg korisničkog doživljaja. Kada koristite naše usluge ili pogledate sadržaj naše web stranice, vaše aktivnosti mogu biti prijavljene..

Javno dostupne informacije
Možemo prikupiti informacije o vama koje su javno dostupne.

KAKO KORISTIMO VAŠE OSOBNE PODATKE

Koristimo vaše osobne podatke kako bismo mogli:

 • pružite našu uslugu. To uključuje, primjerice, registraciju vašeg računa; pružiti Vam druge proizvode i usluge koje ste zatražili; pružanje promotivnih artikala na vaš zahtjev i komuniciranje s vama u vezi s tim proizvodima i uslugama; komuniciranje i interakcija s vama; i obavijestiti vas o promjenama bilo koje usluge;
 • poboljšati vaše iskustvo korisnika;
 • ispuniti obvezu prema zakonu ili ugovoru;

Vaše osobne podatke koristimo na temelju legitimnih osnova i / ili uz vašu suglasnost.

Na temelju sklapanja ugovora ili ispunjavanja ugovornih obveza obrađujemo Vaše osobne podatke u sljedeće svrhe:

 • identifikacije;
 • pružanje usluge i slanje ponuda ili proizvoda;
 • komunikacije prilikom prodaje ili naplate;

Na temelju legitimnog interesa obrađujemo Vaše osobne podatke kako bi mogli:

 • poslati Vam prilagođene ponude * (od nas i / ili naših pažljivo odabranih partnera);
 • upravljati i analizirati našu bazu klijenata (ponašanje kupaca i povijest) kako bismo poboljšali kvalitetu, raznolikost i dostupnost proizvoda / usluga koje smo ponudili / pružili;
 • provoditi upitnike o zadovoljstvu klijenata;

Sve dok nas drugačije ne obavijestite, smatramo se ovlaštenim s vaše strane za ponudu proizvoda / usluga koji su slični ili jednaki vašem ponašanju i povijesti kupnje / pregledavanja.

S vašim pristankom obrađujemo vaše osobne podatke u sljedeće svrhe:

 • poslati vam biltene i ponude za kampanju (od nas i / ili naših pomno odabranih partnera);
 • za ostale namjene tražit ćemo vaš pristanak;

Obavljamo Vaše osobne podatke kako bismo ispunili obvezu koja se podiže iz zakona i / ili upotrijebiti Vaše osobne podatke za opcije koje pruža zakon. Zadržavamo pravo anonimizacije prikupljenih osobnih podataka i korištenja takvih podataka. Upotrijebit ćemo podatke izvan opsega ove politike samo ako su anonimni. Svoje podatke o naplati i druge informacije prikupljene o vama spremamo koliko god je to potrebno za računovodstvene svrhe ili druge obveze koje proizlaze iz zakona, ali ne duže od 3 godine.

Možemo obrađivati ​​vaše osobne podatke u dodatne svrhe koje ovdje nisu navedene, ali su kompatibilne s izvornom svrhom za koju su prikupljeni podaci. Da bismo to učinili, osigurat ćemo sljedeće:

 • veza između ciljeva, konteksta i prirode osobnih podataka prikladna je za daljnju obradu;
 • daljnja obrada ne bi naškodila vašim interesima i
 • postojala bi odgovarajuća zaštitna mjera za obradu.

Obavijestit ćemo vas o svim daljnjim postupcima i svrsi.

TKO JOŠ IMA PRISTUP VAŠIM OSOBNIM PODACIMA

Vaše osobne podatke ne dijelimo s neznanima. Osobni podaci o Vama u nekim su slučajevima pruženi našim pouzdanim partnerima kako bi vam omogućili pružanje usluga ili poboljšali svoje iskustvo korisnika. Podijelimo vaše podatke s:

Naši poslovni partneri:

 • Dostavna služba GLS  – dostavna služba

Radimo samo s partnerima za obradu koji su u stanju osigurati odgovarajuću razinu zaštite vaših osobnih podataka. Mi otkrivamo vaše osobne podatke trećim osobama ili javnim službenicima kada smo zakonski obvezni to učiniti. Možemo otkriti vaše osobne podatke trećim stranama ako ste ga pristali ili ako za to postoji druga pravna osnova.

KAKO ŠTITIMO VAŠE PODATKE

Učinit ćemo sve kako bi Vaši osobni podaci bili sigurni. Koristimo anonimnost i pseudonimizaciju gdje je to prikladno. Pratimo naše sustave za moguće ranjivosti i napade.

Iako se trudimo, ne možemo jamčiti sigurnost informacija. Međutim, obećavamo obavijestiti odgovarajuće vlasti o kršenjima podataka. Također ćemo vas obavijestiti postoji li prijetnja vašim pravima ili interesima. Učinit ćemo sve što možemo razumno kako bismo spriječili kršenje sigurnosti i pomoći tijelima vlasti da dođe do kršenja.

Ako imate račun s nama, imajte na umu da svoje korisničko ime i zaporku morate čuvati.

DJECA

Nemamo namjeru niti potrebu prikupljati informacije od djece. Naše usluge nisu namjenjene djeci.

KOLAČIĆI (ENG. COOKIES) I OSTALE TEHNOLOGIJE

Koristimo kolačiće i / ili slične tehnologije za analizu ponašanja korisnika, administriranje web stranice, praćenje kretanja korisnika i prikupljanja podataka o korisnicima. To je učinjeno kako bismo personalizirali i poboljšali vaše iskustvo s nama.

Kolačić je sitna tekstualna datoteka pohranjena na vašem računalu. Kolačići pohranjuju informacije koje se upotrebljavaju kako bi web-lokacije funkcionirale. Samo mi možemo pristupiti kolačićima koje je stvorila naša web stranica. Kolačiće možete kontrolirati na razini preglednika. Odabir onemogućivanja kolačića može ometati upotrebu određenih funkcija.

Kolačiće koristimo u svrhu:

 • Obaveznie radnje – ti su kolačići potrebni da biste mogli koristiti neke važne značajke na našoj web stranici, kao što je prijavljivanje. Ovi kolačići ne prikupljaju nikakve osobne podatke.
 • Funkcionalnosti – ti kolačići omogućuju funkcionalnost koja čini našu uslugu jednostavnijom i omogućava pružanje više personaliziranih mogućnosti. Na primjer, možda će se sjetiti vašeg imena i e-pošte u obrascima za komentare tako da sljedeći put prilikom komentiranja ne morate ponovno unijeti ove podatke.
 • Analitke – ti kolačići se koriste za praćenje korištenja i izvedbe naših web stranica i usluga
 • Oglašavanja – ti se kolačići upotrebljavaju za prikazivanje oglasa koji su relevantni za vas i vaše interese. Osim toga, koriste se za ograničavanje broja prikaza oglasa. Obično se stavljaju na web stranicu oglašavanjem mreža s dozvolom operatera web mjesta. Ovi kolačići se sjećaju da ste posjetili web stranicu i da se te informacije dijele s drugim organizacijama, kao što su oglašavači. Često ciljanje ili oglašavanje kolačića bit će povezani s funkcijom web mjesta koje pruža druga organizacija.

Kolačiće pohranjene na vašem računalu možete ukloniti putem postavki preglednika. Alternativno, možete kontrolirati neke kolačiće treće strane pomoću platforme za poboljšanje privatnosti kao što je optout.aboutads.info ili youronlinechoices.com. Za više informacija o kolačićima posjetite allaboutcookies.org.

Koristimo Google Analytics za mjerenje prometa na našoj web stranici sa zadržavanjem podataka od 26 mjeseci. Google ima vlastita pravila o privatnosti koju možete pregledati here. Ako želite isključiti Google Analytics praćenje, posjetite stranicu Google Analytics opt-out page.

Koristimo Cloudflare za funkcionalnost i sigurnost web stranice.

KONTAK

Nadzorna agencija
Email: [email protected]
Telefon: +385 1 4609 000

PROMJENE PO POLICI PRIVATNOSTI

Zadržavamo pravo promjena po polici privatnosti.
Zadnja promjena police 22. 05 2018.

Kategorije